Umění flairu za barem

13.5.2014
Vykonávají ho samozřejmě barmani a díky rozhovoru s Radkem Hovurkou se dovídáme že to není jen o tom stát za barem. Radek je Hradišťský student oboru barman na hotelové škole. Věnuje se aktivně flairu a je barista. Jestli nevíte stejně jako původně my o co se jedná, čtěte dál a od Radka se to dozvíte. Flair je něco jako jediná záliba, aktivita i sport, které se věnuje naplno. Trénuje, jezdí na soutěže, vyhrává.


Co je to  flair?

Je to volný styl míchání drinků. Tím způsobem, že v průběhu přípravy drinku barman dělá šou zákazníkovi, který je vlastně divákem.


Jak časté tréninky to vyžaduje?

Trénuju každý den třeba i 3 hodiny, ale když je soutěž tak třeba i 7 hodin.


Jak dlouho se flairu věnuješ?

V květnu to bude teprve rok. Doufám, že budu lepší a lepší.


Pracuješ někde?

Jo, dělám na akvárku (aquarium bar). Bohužel to tam flairu není přizpůsobené, takže tam nehážu.


Kdy se v tobě zalíbení v barmanství projevilo?

Už za mlada a to tak že jsem míchal všechny limonády jak mě napadlo a vznikaly z toho neskutečné hnusy.

A k flairu konkrétně ses dostal jak?

Na jedné soutěži jsem vyhrál flašku na házení, která je přizpůsobená na to aby se s ní dalo žonglovat a podobně. Když jsem zjistil na co je a zkusil to tak mě to po čase nějak chytlo.


Jsi i barista viď, můžeš nám přiblížit i tohle?

Barista je člověk, který se zajímá o kávu. Pracuje s ní a musí o ní vše vědět.


Věnuješ se flairu a jsi barista, plánuješ něco dalšího?

Ano, chci si v blízké době udělat kurz someliera.



Připravila: Karolína Vintrová

Líbí se Vám náš článek? Dejte o něm vědět vašim přátelům.

Komentáře k článku - Umění flairu za barem

Reklama