Těstoviny s mozzarellou a rajčátky – ideální jarní pokrm vhodný i za studena

24.5.2014
Máme tu to nejkrásnější období roku, jaro a léto. V tomto ročním období jsme všichni plní energie, více se usmíváme, radujeme, užíváme si života, více se hýbeme a také máme chuť (konečně :-) na lehčí pokrmy a salátky.

A i když jako labužník nepohrdnu ani pořádnému hovězímu steaku na grilu, přece jen mezi mé nejoblíbenější pokrmy patří těstoviny na tisíc způsobů. A tak jsem se rozhodla s vámi podělit o můj nejoblíbenější, který vznikl tak nějak za pochodu z mých nejmilejších surovin. A nemějte strach, obsah živin v doporučeném množství je ideální i pro redukční režim, takže směle do toho! Ať vám chutná! :-)

Ingredience na 1 osobu:

100 g (v suchém stavu) semolinových těstovin

50 g mozzarely (ideálně bez GMO) – já používám třešinky, je s tím méně práce a lépe to vypadá

1 kus čerstvých rajčat (dnes jsem sehnala krásné a chutné na uherskohradišťském trhu)

cca 50 g rukoly (množství si upravte dle chuti)

15 g rajčátek sušených v oleji

sůl, pepř, čerstvá bazalka, balsamico


Příprava:

Příprava je velmi snadná. Těstoviny vložte do vroucí osolené vody, vařte cca 10 minut, ideálně „na skus“. Mezitím si nakrájejte rajčátka i mozzarellu na menší kousky, rajčata v oleji na pásky. Jakmile jsou těstoviny uvařené, smíchejte dohromady se všemi přísadami, dle chuti můžete ještě osolit, opepřit a ozdobte bazalkou. Celé ještě zastříkněte balsamicem. Těstoviny jsou výborné i za studenta, tudíž si můžete tento recept připravit předem do krabičky do práce či na výlet.

Dobrou chuť a krásné slunečné počasí přeji! :-)


Připravila: Barbora Vlčková


www.chcemezitzdrave.cz


Facebook Báry Vlčkové 





Líbí se Vám náš článek? Dejte o něm vědět vašim přátelům.

Komentáře k článku - Těstoviny s mozzarellou a rajčátky – ideální jarní pokrm vhodný i za studena

Reklama