Hovězí karbanátky po italsku

1.8.2014
Spousta lidí je přesvědčena, že jakmile se jednou „dají na dietu“, tak už musí jíst jen samou zeleninu a kuřecí maso, ryby či tofu. Ale tak tomu není. I správně připravené hovězí, vepřové, zvěřina či jakékoliv jiné maso, je možné zařadit do zdravého stravovacího režimu. Přináším jeden tip na oběd, s využitím hovězího masa. Ať vám chutná!

Ingredience (pro 4 osoby):


800 g brambor    

50 g čerstvé strouhanky (udělejte si z celozrnného pečiva)

500 g  mletého vepřového masa  

lžíce nasekané hladkolisté petrželky                 

velký stroužek česneku rozmělněný nožem                

jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu                

50 g strouhaného parmazánu            

pepř, sůl

lžíce olivového oleje

sáček rukoly a cherry rajčata k podávání


Jak na to?


1.Brambory nakrájejte na měsíčky a uvařte ve vodě, ideálně i se slupkou. Mezitím udělejte karbanátky: strouhanku, dvě lžíce studené vody, mleté maso, petrželku, česnek, citronovou kůru a parmazán smíchejte v míse, dobře ochuťte solí a pepřem a pak z hmoty vytvořte čtyři karbanátky.

2.Olej zahřejte v pánvi a pak na něm sedm minut z každé strany opečte karbanátky. Servírujte s bramborami a se salátem z rukoly a cherry rajčat.


Připravila: Barbora Vlčková

www.chcemezitzdrave.cz

Facebook Báry Vlčkové


Líbí se Vám náš článek? Dejte o něm vědět vašim přátelům.

Komentáře k článku - Hovězí karbanátky po italsku

Reklama