Hodinová mzda aneb počítejte, že se Vám domácí produkce vždy vyplatí :-)

8.4.2014
Vrátili jsme se z lesa s taškou plnou Medvědího česneku. Nadělala jsem pesta, zamrazila do mrazáku, udělala gnochi zelené jak brčál a ještě několik receptů z čerstvého lupení. I tak mi stále ještě zbýval. Co s ním?

Tak jsem se vrhla do výroby domácích těstovin. Jsou výborné. Udělala jsem několik dávek. Můj manžel výsledek okomentoval slovy: ,, Již nikdy nebudu jíst kupované těstoviny.´´ Pozastavila jsem se nad tímto výrokem z ekonomického hlediska. Výroba domácích těstovin mě stála dvě hodiny času. Udělala jsem těstoviny cca na 4 obědy. Vzhledem k mé obvyklé hodinové mzdě, značně prodělečná činnost.


Při výrobě domácích produktů nejde vždy o ušetření nějakých těch kaček. Jídlo, které vyrobíme, má úplně jinou energii. Vzniká už při přípravě, když natěšeně trháme např. Medvědí česnek a plánujeme, jak ho zpracujeme – co vše z něj vykouzlíme. Jak se těšíme, že naše výtvory budou chutnat nám i ostatním členům rodiny. Jak nás bude hřát u srdce, že jsme v dnešní době (kdy si můžeme prý koupit všechno), vytvořili gurmánskou hodnotu.

Pokud vyrazíte do lesa, máte šanci, že ještě Medvědí česnek nasbíráte také..


Zajímavé recepty z Medvědího česneku


http://www.home-made.cz/2014/03/domaci-pesto-z-medvediho-cesneku-s.html


http://www.macekvbotach.cz/bramborove-noky-s-medvedim-cesnekem/


http://recepty.centrum.cz/varime/2008/8/17/clanky/dobroty-s-medvedim-cesnekem/


Autor článku: Marie Kusáková






Líbí se Vám náš článek? Dejte o něm vědět vašim přátelům.

Komentáře k článku - Hodinová mzda aneb počítejte, že se Vám domácí produkce vždy vyplatí :-)

Reklama